Remove query strings from static resources in WordPress
Links met een vraagteken in de url kunnen veelal niet worden gecacht door webservers. Het is daarom van belang dat je de “query string” aan het einde van de url verwijdert. Maar hoe?
De oplossing
De oplossing is eigenlijk heel eenvoudig. Zoek in de WordPress editor (of in je ftp-programma) naar het bestand functions.php. Dit bestand staat in de root van je WordPress thema-map. Voeg helemaal aan het einde, net voor het ?> teken, de volgende code toe:
function _remove_script_version( $src ){
$parts = explode( '?', $src );
return $parts[0];
}
add_filter( 'script_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1 );
add_filter( 'style_loader_src', '_remove_script_version', 15, 1 );
Zo ziet het er dus uit:
Remove query strings from static resources (WordPress)
Dat was simpel he? Query strings zijn compleet overbodig. Waarom ze worden toegevoegd is mij nog steeds een raadsel. Wij raden iedereen die zijn website serieus neemt aan om deze maatregel toe te passen. Daarnaast zijn er nog tientallen optimalisaties voor WordPress nodig. Wanneer je een CMS website bij iFuel Webdesign laat bouwen, worden al deze optimalisaties uiterst nauwkeurig uitgevoerd. Een CMS-website vraagt veel van je webserver, maar door html, javascript en css te verkleinen en combineren kun je al veel snelheidswinst boeken. Het weghalen van de “query strings from static resources” heeft een enorme impact op de snelheid van je website.